Saturday, October 11, 2014

Barakallah lakuma wajamaa' bainakuma filkhair

:: 4 Oktober 2014 = 9 Zulhijjah 1435 H ::

Alhamdulillah...

Pejam celik dah dapat adik ipar dah saya.. cepatnya.. kakaknya bila lagi?...kui3..sabo je la dengan soalan nie.. mohon doa teman2 ye.. ^^,)/


Tahniah buat adikku Nik Hasnieda & pasangan Wan Nornazmi.. selamat menempuh alam rumahtangga.. kak chik doakan semoga bahagia dunia akhirat, kasih kekal ke syurga.


Untuk majlis kesyukuran akan datang..semoga lancar.. dipermudahkan urusan kita sekeluarga.. Aamiinn.. Wassalam.. :-)





Saturday, August 30, 2014

Salam Merdeka 57

MALAYSIA... Di sini lahirnya sebuah Cinta... ~

 

HIDUP BERSAMA

Kita sudah sampai di lereng amat indah, di bawah pelangi, dalam ufuk yang masih mencabar;
Aku anak merdeka 
dan kita ikhlas berjanji untuk bermaruah, tenang dalam segala uji cabar dan debar.
Kita mencari hanya yang tulen dan jati, sekata hidup, mengerti dan berbudi.

Kita wajar mendaki lagi kerana puncak yang jauh. 
Dalam gelora dan taufan tak tercalar tekad kita 
kerana kemerdekaan mengasuh kita bersuara dalam sopan, yakin menyanggah musuh, 
tulus menambah kawan, 
inti tunggak dan menara kebahagian.

A Samad Said


Semoga hidup kita semua diberkati dan diredhai oleh Allah s.w.t... amiinn


Sunday, August 17, 2014

Peringatan Diri

Antara tanda-tanda orang yang bijaksana itu ialah: ·

Hatinya selalu berniat suci ·
Lidahnya selalu basah dengan zikrullah ·
Kedua matanya menangis kerana penyesalan (terhadap dosa) ·
Segala perkara dihadapainya dengan sabar dan tabah ·
Mengutamakan kehidupan akhirat daripada kehidupan dunia.


#semogadirikuselalumengingatiAllah


Saturday, June 28, 2014

Marhaban Ya Ramadhan

#Ramadhan. Kehadiranmu dinanti.. menjaga #hati, anggota diri. mengawal #nafsu syaitani. Sama-sama perbaiki diri. In sya Allah.. 

"Awalnya Rahmat, pertengahannya Maghfirah & penghujungnya pembebasan daripada api neraka" 

Selamat menyambut bulan Ramadhan dan menjalani ibadah puasa buat semua sahabat, muslimin dan muslimat, semoga dipermudahkan amal ibadat dan mendapat pahala yang melimpah di bulan yang penuh berkah...Amin.. 

Mohon maaf zahir dan batin.. :)

Monday, May 12, 2014

Bersama Warga JSP

Assalamualaikum w.b.t...

Alhamdulillah..selesai 3 hari program  Family Day JSP (9-11 Mei 2014), at Nur Laman Bestari, Hulu Yam, Selangor.. Setelah sekian lama dapat merasai program outdoor yang happy bersama penyarah, sahabat & adik-adik.. semoga program ini dapat mengeratkan lagi hubungan kita semua.. 


I have enjoyable weekend with all..TQ.!! \(^^,)/


***Enjoy every moment of your life.. Life is too short to waste on grudges.. Laugh when you can, Apologize when you should… And let go of what you can’t change..***




Wednesday, April 16, 2014

Cantik Bersama Mary Kay

Dalam sibuk buat thesis master dan kerja-kerja RA, sempat lagi part time as beauty consultant Mary Kay.. sebab dah suka sangat dengan produk kecantikan dia yang terhasil daripada botanical dan selamat daripada hidrakinon dan bahan kimia lain.., boleh belajar cara penjagaan kulit..boleh menolong sahabat2 yang mengalami masalah kulit, dan sebagainya... besttt... hati senang \(^^,)/..


Berminat nak hadiri Kelas Penjagaan Kulit secara PERCUMA, boleh pm FB saya: Merpati Putih atau hubungi/sms : 0148407893 ^^







Wednesday, April 9, 2014

JOM DAPATKAN KAIN SULAM TIMBUL INDONESIA

Assalamualaikum w.b.t...

Sahabat2 yang dikasihi.. kini Biznaylifalihah Online mula beroperasi. Menjual KAIN SULAM TIMBUL INDONESIA, menggunakan kain yang berkualiti dengan nukilan bunga terbaik dari Indonesia..










Lebih banyak pilihan di fb Biznaylifalihah Online

Jangan lepaskan peluang anda untuk dapatkannya. Kain berkualiti yang A+++ dengan jahitan sulam yang tampak kemas lagi menarik. Harga berpatutan. Jom dapatkan sekarang! Pm@whatsapp 0129636776 untuk keterangna lanjut. Pre-order sehingga 11 April ini. ",)

Wednesday, March 26, 2014

PELIKAT PANTS B.O.B ORIGINAL drpd AFDLIN SHAUKI

Assalamualaikum w.b.t...

Kepada sesiapa yang tercari-cari PELIKAT PANTS B.O.B ORIGINAL daripada AFDLIN SHAUKI tidak perlu risau lagi.. kini saya ada menjualnya dengan harga "PROMOSI" RM80, free postage.

Ukuran Saiz
Size S : 25' - 30'
Size M : 31' - 40'
Size L : 41' - 50'
Size XL : 51' - 60'



Berminat???
Apa tunggu lagi... jom pm saya laju2

Fb : Nurul Amrina 
Whasapp : 0166224985
Sms : 0148406421


MH370 dalam kenangan

Inna lillahi wa inna ilaihi raji'un.. takziah buat keluarga kru dan penumpang  #MH370.. semoga keluarga kuat, tabah hadapi ujian.. #alFatihah...

#pray4MH370.. moga dipermudahkan urusan pencarian objek pesawat.. pasukan penyelamat selamat pergi & pulang...amiinn


KEHIDUPAN.. 

setiap yang berlaku ada hikmahnya, jangan dipersoalkan kerana kita hamba, 
semua adalah milikNya, untuk kita hanya pinjaman semata, 
bersabar dan terus berdoa, moga menjadi hamba yang redha.

hidup sentiasa menghargai.. tiada ruang untuk membenci.. sayangi orang sekeliling.. sebelum perginya ia mengadap Ilahi ~ motivasi diri.


Monday, February 17, 2014

Kekal di hati kami..

Assalamualaikum w.b.t...

Dua peristiwa.. 12 & 14 Rabiulakhir 1435 H

Kelahiran baby girl comel Nurul Nayli Falihah..my first niece.. 12/2/2014, Rabu, 4.15am...berat 2.9kg at Hospital Besar Jertih, Besut, Terengganu. Semoga menjadi anak yang solehah, pengikat kasih, pengubat duka lara abah & ibu dan kami sekeluarga. my dear sweetheart.. ^^


Kembalinya nenek kami yang tersayang ke rahmatullah.. Tuan Noor Binti Megat Hamat @ che'.. 14/2/2014, Jumaat, 4.50am. .Hajat che' melihat cicit tercapai.. begitu juga perginya pada hari Jumaat yang mulia..syukur alhamdulillah.. semoga rohnya dicucuri rahmat-Mu Ya Allah.. akan sentiasa merindui, kenangan manis bersama..kami sayang che' ^^


Maha Suci Allah.. Engkau menyambung kasih sayang kami..mengambil dan menggantikan..jadikan kami hamba-Mu yang redha dengan setiap ketentuan-Mu..semoga che' tenang di sana..dijauhkan seksa kubur dan azab neraka.. Amiinn.. 

Semua milik Allah,... -al-Fatihah.


Friday, February 7, 2014

Sorotan literatur

Assalamualaikum w.b.t

Dah start nak buat thesis baru sibuk nak cari cara study sorotan literatur.. belek2 blog berkaitan..

http://amaniresearch.blogspot.com/2011/04/tinjauan-literatur-sorotan-kajian.html
http://zt2213.blogspot.com/2009/10/cara-menulis-sorotan-literatur.html
http://edu5900group2.blogspot.com/2012/10/apakah-sorotan-literatur.html
http://deriakacamata.blogspot.com/2013/09/sorotan-literatur-literature-review.html
http://coretanilmu-ina.blogspot.com/2010/11/sorotan-literatur.html
http://atiqahaiza.blogspot.com/2013/10/penulisan-sorotan-literatur-literature.html

thanks a lots atas perkongsiannya... ^^

Baru 15 article y dipilih nak kene baca nie.. mcm mn den nak bagi rajin baca dan cpt faham semua article/ journal ni.. S.E.M.A.N.G.A.T !!!


:: Alhamdulillah, syukur pada-Mu Ya Allah..
moga dipermudahkan urusan hamba-Mu ini...amiinnn

Wednesday, January 29, 2014

Baby boy @ baby girl..?

Assalamualaikum w.b.t..   
Menunggu kehadiran orang baru.. excited, waiting for my first nephew...two weeks to go..  \(^^,)/..


Sentiasa mendoakan kak long & baby sihat,
k.long dipermudahkan bersalin dan kedua-dua selamat semasa proses bersalin nanti..

baby boy 0r baby girl.. kami tunggu... \(^^,)/


Mohon doa dari teman2, moga selamat semua  ^^